Contact Form

Name

Email *

Message *

Cari Blog Ini

Kabinet En Coalitiepartijen Dicht Bij Akkoord Over Plannen Prinsjesdag

Kabinet en coalitiepartijen dicht bij akkoord over plannen Prinsjesdag

Kabinet op Prinsjesdag akkoord over 100 miljard aan belastingverlagingen

Het kabinet en de coalitiepartijen zijn dicht bij een akkoord over de plannen voor Prinsjesdag. Dat melden Haagse bronnen aan het AD. De belangrijkste onderdelen: 100 miljard aan belastingverlagingen en het dichtdraaien van de gaskraan. Verder praten de onderhandelaars van VVD, D66, CDA en ChristenUnie nog over het ophogen van het minimumloon, de zorgtoeslag en de huurtoeslag.

Gasprijzen blijven stijgen

Het kabinet vreest dat de gasprijzen komende winter nog verder stijgen, zo blijkt uit interne documenten die in handen zijn van het AD. Daardoor kunnen huishoudens die afhankelijk zijn van gas op hoge rekeningen komen te staan. Het plan is om de gaskraan daarom te draaien. Dat betekent dat de prijzen van gas maximaal met 10 procent mogen stijgen, maar niet dalen.

Keuze van de consument

Het kabinet kiest er bewust voor om de gaskraan niet helemaal dicht te draaien. Daardoor blijft consumenten de keuze om zelf te bepalen hoeveel gas ze verbruiken. Ook is het voor bedrijven nog steeds mogelijk om gas te leveren. Zo blijft de gasinfrastructuur in Nederland behouden.

Akkoord nog niet rond

De onderhandelingen tussen het kabinet en de coalitiepartijen zijn nog niet afgerond. De partijen moeten nog overeenstemming bereiken over de hoogte van de minimumlonen, de zorgtoeslag en de huurtoeslag. Ook de exacte uitwerking van het plan om de gaskraan te draaien, moet nog worden vastgesteld. Verwacht wordt dat het akkoord volgende week wordt gepresenteerd.


Comments